Hvem og hvad er knivkiosken

Vi er to halvgamle mænd, der har været venner siden, den store kokkekniv var en lille urtekniv (30 år).

Vi har begge mange alsidige interesser, og har sammen lavet mange underlige ting fx at deltage i langtidspiberygning og at leve som jernaldermennesker i en oldtidspark. 

Kim Lorenzen er udlært ”moderne” smed og har arbejdet med alt inden for faget, lige fra at reparere landmandens plov, til de nyeste svejserobotter. Han har altid været fascineret af det gamle håndværk, og gik i gang med at lære sig selv at smede, som de gjorde i jernalderen og i vikingetiden. Han blev medlem af et vikinge-smedelaug i Ribe. Han fik smag for den mere ædle del af vikingesmedefaget, våben og især deres knive. Han blev efterhånden også så god til det, at han lavede klinger til andre, der gerne ville lave deres egen kniv. På et tidspunkt havde han fået lavet et lidt for stort lager, og kom i tanke og sin gamle ven.

 Kim Heldgaard er udlært tegner og slagter, men har arbejdet med mange andre ting og lavet meget mad hele livet. På dette tidspunkt var han arbejdsløs, så Lorenzen fik den gode ide, at Heldgaard kunne lave nogle skæfter og skeder til knivene, så de kunne blive solgt.

 Sådan startede det hele. Vi drager i sommerhalvåret lidt ud på vikingemarkeder og lever som vikinger, Lorenzen optræder med at smede, og Heldgaard plejer sit købmandsgen.

 For nogle år siden kom der er lokal journalist på Ribe vikingemarked. Hun ville interviewe os, og spurgte hvad vi kaldte vores bod. For sjov sagde en omkringstående, at den hed Kim og Kims Knivkiosk. Da vi senere ville have en hjemmeside, og skulle døbe den hang navnet ved.

 Arbejdet er stadig fordelt på samme måde. Lorenzen smeder, og Heldgaard skæfter og syer skeder. Det er dog nogle gange, at Lorenzen lige laver et skæfte, fordi han har lyst.

Næsten alle de klinger vi bruger er håndsmedet af Lorenzen (de kan kendes på mærket med armbolten i klingen). De købte klinger som Heldgaard en gang imellem bruger, for at kunne lave en kniv, som kan holdes nede i prisen, er Norske og af god kvalitet.

 Det tager ca. en dag at smede og slibe en damaskklinge, to dage at lave et skæfte, og en aften at sy en skede, så der er mange timers arbejde i at lave en kniv. Dette er dog kun vores hobby.

 Lorenzen smeder også mange andre ting: Skærende værktøj, hamre, økser, ildstål, smykker, sværd, lanse spidser, grydestativer, og hvad han ellers lige får lyst til eller nogen beder ham om.

Heldgaard laver også: Hår og dragtspænder i horn og læder, læderpunge, æsker, tasker, armbånd, halskæder, øreringe nåle, og hvad man ellers kan finde på af læder, horn, ben træ og glas.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.01 | 14:52

Jeg har lige opdateret siden og lagt lidt nyt ind

...
08.01 | 12:07

Hej Flemming Skildpadderne er solgt for flere år siden, måske
kostede de 150 kr.

...
07.01 | 17:39

Hej Hej...
Hvad er prisen for sådan et sæt skildpadder?

Mvh Flemming

...
10.06 | 11:23

Jeg har lagt to urteknive og en halskæde kniv med mammut stødtand på siden.

...
Du kan lide denne side